4 Mart 2013 Pazartesi

Park Si Hoo Davası




Park Si Hoo Davasında Uyuşturucu(ilaç) Kullanımı Araştırılıyor

Polisin Ulusal Adli Servisi tarafından değerlendirilmek üzere, Park Si Hoo'nun cinsel saldırı iddiasında olaya dahil herhangi bir ilaç olup olmadığını belirlemek için stajyer 'A' dan saç, kan ve idrar örnekleri aldığı bildirildi.

'A' ile ilgili kullanılan uyku ilaçlarının ya da olası uyuşturucuların kullanımı soruşturmanın gidişatını büyük ölçüde etkileyecek. Yapılan testlerin pozitif çıkması durumunda soruşturma için belirleyici bir faktör olacaktır ve Park Si Hoo aynı zamanda uyuşturucu için de yargılanacak.

Bilindiği üzere Park Si Hoo ve Bayan A'nın birlikte görüldüğü restoran sahibinin " Park tecavüzle suçlandığında çok şaşırdım. Bahsi geçen bayan restorandan ayrılırken hiçbir sorun görünmüyordu." sözlerinin üzerine restoranın güvenlik kamerası kayıtlarına bakılmıştı.

Polis restorandan Park'ın evine kadar olan tüm kamera kayıtlarını inceledi. Kamera kayıtlarında denildiği gibi Bayan A merdivenlerden inerken görülüyordu. Daha sonra Park Si Hoo ve arkadaşı B ile Park Si Hoo'nun evindeki otopark kameralarında görüldü. Ardından üçü asansöre binerken göze çarptı.( Bayan A'nın bu sürede sarhoş olduğu görüldü.) Eğer restorandan çıktıktan sonra direk araba ile Park Si Hoo'nun evine yönelmiş olsalardı on dakikalık bir zaman açığının olacağı belirtildi. Polis uyuşturucunun (ilaçların) bu on dakikalık kameralara yansımayan zaman diliminde olabileceğini düşünüyor. Bu zaman tutarsızlığı ilaçların Bayan A'ya verilmiş olabilme olasılığını gündeme getiriyor.

Ayrıca 'A' polise durumu " 2 şişe soju ile sarhoş olmamın imkanı yok. Uyandığımda Park Si Hoo'nun evinde tecavüze uğramış olduğumu fark ettim. " şeklinde açıkladı.

Soruşturma Bayan 'A' dan alınan bilgiler ve CCTV görüntüleri üzerine ilaç kullanımı üzerine çekildi.

Seobu Polis Ajansı'ndan Bayan A'nın temsilcisi, 21 Şubat'ta " Ulusal Adli Servis için bazı materyaller verdik. Sonuçların ne zaman çıkacağına dair belirli bir tarih vermediler fakat mümkün olduğunca çabuk olmalarını istedik. " dedi.

Bir polis temsilcisi "Genellikle, Ulusal Adli Servis sonuçları iki hafta sürer. Ama bu durum acil olduğundan, sonuçları hafta içinde ortaya çıkacak. " dedi.

Polis olayın arkasındaki gerçek hakkında herhangi bir sonuca varmak için henüz erken olduğu görüşünde.

Polis "Bayanın tecavüze uğrayıp uğramadığını ayırt etmek zor.Ulusal Adli Servis'ten gelen raporlar aracılığıyla soruşturma çok farklı yönlerde seyredecektir. " şeklinde açıkladı.

Bayan A, Tek Noktadan Hizmet Merkezi olarak adlandırılan kurumda yakın zamanda check-up yaptırdı ve bir jinekolog tarafından tedaviye alındı.

Park Si Hoo soruşturma için 24 Şubat'ta görüşmeye çağırılacak.

Çeviri:Storm






Koreantürk ailesıne ve çeviriyi yapan storm'a teşekkürler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder