27 Mart 2013 Çarşamba

Hoddeok/ 호떡 /




Kore'de sokaklarda atıştırmalık olarak satılan,tatlı bir sokak yemeği :))Açıkçası ben bunu çok beğendim.En kısa zamanda da kendim de yapacağım.Lezzetli bir şeye benziyor.Bizim damak zevkimize uygun gibi.



HODDEOK/ 호떡 /

Malzemeler:
3 su bardağı un
1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya 


Harç için:

1/4 su bardağı esmer şeker

1/4 su bardağı toz şeker

2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz 



tarçın
yumurta akı 

  • Yapılışı;


  • Ilık su , maya ve şeker karıştırılır.Ve 5 dakika ılık bir ortamda bekletilir.Ayrı bir yerde ise 3 su bardağı un elenir.




  • Maya karışımına süt ve tuz ilave edilerek unun üzerine dökülür. Hamur yoğurulur.. Hamur yapışkan olursa biraz daha un eklenir.




  • Hamur top halıne getirilir ve bir kaseye alınıp üzeri kapatılır.




  • 1- 2 saat hamur mayalandırılır..40-50 derecelik fırında veya ılık bir ortamda.




  • Mayalandıktan sonra hamur 2 katına ulaşacak.




  • Arasına koyacağımız malzeme hazırlanılır.Bunun için 1/4 su bardağı esmer şeker,1/4 su bardağı toz şeker,2 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz ,1 çay kaşı tarçın ,bir yumurta akı karıştırılır.





  • Hamuru yuvarlamadan önce eller yağlanır.Golf topundan biraz daha büyük hamur parçası alınır, yuvarlanıp düzleştirilir. Ortasına kaşıkla hazırlamış olduğumuz içten konulur.



  • Hamur kapatılır.





  • Düzeltilip tekrar top şekli verilir.




  • Tavaya sıvı yağ konur.Kızdırılır. Ve toplar içine atılır.




  • Yaklaşık 10 saniye sonra ters çevrilip düzleştirilir



  •  

  • Hoddeokların her iki tarafında kahverengi olana kadar pişirilir.





Afiyet Olsun.Tarif http://akmutfak.blogspot.com/2013/03/hoddeok.html adresinden alınmıştır.

1 yorum: