27 Şubat 2013 Çarşamba

Flower Boy Next Door

Flower Boy Next Door
(2013)

Dizinin Künyesi

Adı: Flower Boy Next Door
Diğer Bilinen Adı: My Flower Boy Neighbor/ Şehirli Rapunzel
Yönetmen: Jung Jung-Hwa
Senarist: Yoo Hyun-Sook , Kim Eun-Jung
Yayın Kanalı: tvN
Bölüm: 16
Yayın Tarihi: Ocak 7, 2013
Yayın Zamanı: Pazartesi & Salı 23:00
Tür: Romantik, Komedi



Flower Boy Next Door Konusu

  Dizinin seneryosu ''Her gün seni gözetliyorum'' adlı  ünlü webtoon dan alıntı yapılarak hazırlanmış.Günümüz Rapunzel'ının başından geçen olayları anlatmakda.Dizi "Oh! Boy" serisinin 3.südür. (Diğer 2'si Flower Boy Ramyun Shop, Shut Up Flower Boy Band).
 Go Dok Mi (Park Shin Hye) lisede yasadığı bazı talihsiz olaylar ve yediği iftiralardan dolayı kendini dünyadan soyutlamış,insanlardan korkar olmuş kendini evine hapsetmiş bir kızdır.Mecbur kalmadıkça evinden dışarı çıkmamakta ve kimseyle görüşmemektedir.Kitap editörlüğü yaparak geçimini sağlamakta ve blog yazarlığı yapmaktadır.Genelde geceleri yazı yazan ,söylecek çok sözü olan ve bunları konuşarak ifade edemediği için yazarak ifade eden ,oldukça tutumlu  bir kızdır.
  Karşı binada oturan yakışıklı komşusu doktor Han Tae Joon'a(Kim Jung San) platonik olarak aşıkdır.Her gün onu karşı camdan dürbünle izler,onun yaptıklarını yapmaya çalışır, onunla bir nebze olsun mutlu olur.Bir gün Han Tae Joon'un (sanırım kuzeni tam o kısmı anlıyamadım kardeşide olabilir :P) kuzeni olan Enrique Kem(Yoon Si-Yoon) İspanya'dan çıkıp gelir.Han Tae-Joon'un yanında kalmaya başlar.Enrique 9 yaşında İspanya'ya gitmiş ,orda büyümüş ünlü bir oyun yazarıdır.Yaptığı bütün oyunlar dünyada ün yapmış ve başarılı olmuştur.O yüzden oldukça popüler biridir.Bir çok hayranı vardır.
     Go Dok Mi bir gün yine Han Tae Joon'u gözetlemek için eline dürbünü alır ama Enrique'ye yakalanır.Enrique röntgencisi Go Dok Mi'ye hesap sormak ister ama onun farklı ve içine kapalı yaşamı onu çok etkiler.Onu dışarı çıkarmak ve tekrar insanlarla kaynaştırmak için içinde acayip bir arzu duyar.Kore'de kaldığı zaman boyunca Go Dok Mi'yi değiştirmek için uğraşacakdır.
   Bu arada Go Dok Mi'nin yan komşusu Oh Jin Rok (Kim Ji-Hoon) da olaylara dahil olur.O senelerden beri bu sessiz komşusuna platonik olarak aşık olan ve onu koruup kollamaya çalışan bir webtoon yazarıdır.Go Dok Mi'den ilham alıp ''Şehirli Rapunzel'' adında da bir webtoon yazmaktadır.
Go Dok Mi  zamanla Enrique ile yakınlaşmaya başlar ve ondan etkilenir.Enrique'de Go Dok Mi'den hoşlanır.Ama yeni oyunu için İspanya'ya dönmek zorundadır.Bakalım Enrique Go Dok Mi için İspanya'ya dönmekten vazmı geçecek,yoksa onuda İspanya'ya gelmeye iknamı edicek yoksa bu aşk bitecekmi?Bu arada Go Dok Mi bu aşk sayesinde değişebilecekmi?

Oldukçe eğlenceli bir diziydi,gülmekden karnıma çoğu zaman ağrılar girdi..Hele o Enrique'nin mimikleri hareketleri yokmu beni krize sokdu resmen:) Hele o ''Ajumma ,Ajumma'' deyişi yokmu bayıldım bayıldım.İlk defa Yoon Si-Yoon dizisi izliyorum ama tuttum bu çocuğu bundan sonra hangi diziyi çekse izlerim:)

Bu diziyede puanım 10 üzerinden 9 :)




Dizinin Tanıtım Videoları




Flower Boy Next Door Oyuncuları







Diziden Sahneler
















Dizinin OSTLARI

Romantic Punch - Ready-Merry-Go! (Flower Boy Next Door OST)




[Flower Boy Next Door Ost] Park Shin Hye - 'Pitch-Black' Turkish Subbed




[Flower Boy Next Door Ost] J Rabbit- "Talkin' Bout Love" Turkish Subbed 




Flower Boy Next Door OST:: Lee Jung - Wish It Was You Lyrics 




[Yoon Shi Yoon (Flower Boy Next Door OST)] I Want to Date You 





2 yorum: