Kore'de sokaklarda atıştırmalık olarak satılan,tatlı bir sokak yemeği :))Açıkçası ben bunu çok beğendim.En kısa zamanda da kendim de yapacağım.Lezzetli bir şeye benziyor.Bizim damak zevkimize uygun gibi.
HODDEOK/ 호떡 /
Malzemeler:
3 su bardağı un
1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya
Harç için:
1/4 su bardağı esmer şeker
1/4 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
tarçın
yumurta akı
- Yapılışı;
- Ilık su , maya ve şeker karıştırılır.Ve 5 dakika ılık bir ortamda bekletilir.Ayrı bir yerde ise 3 su bardağı un elenir.
- Maya karışımına süt ve tuz ilave edilerek unun üzerine dökülür. Hamur yoğurulur.. Hamur yapışkan olursa biraz daha un eklenir.
- Hamur top halıne getirilir ve bir kaseye alınıp üzeri kapatılır.
- 1- 2 saat hamur mayalandırılır..40-50 derecelik fırında veya ılık bir ortamda.
- Mayalandıktan sonra hamur 2 katına ulaşacak.
- Arasına koyacağımız malzeme hazırlanılır.Bunun için 1/4 su bardağı esmer şeker,1/4 su bardağı toz şeker,2 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz ,1 çay kaşı tarçın ,bir yumurta akı karıştırılır.
- Hamuru yuvarlamadan önce eller yağlanır.Golf topundan biraz daha büyük hamur parçası alınır, yuvarlanıp düzleştirilir. Ortasına kaşıkla hazırlamış olduğumuz içten konulur.
- Hamur kapatılır.
- Düzeltilip tekrar top şekli verilir.
- Tavaya sıvı yağ konur.Kızdırılır. Ve toplar içine atılır.
- Yaklaşık 10 saniye sonra ters çevrilip düzleştirilir
- Hoddeokların her iki tarafında kahverengi olana kadar pişirilir.
Esmer şeker olmak zorunda mı?
YanıtlaSil