Chamchijeon ( 참치전)
(Ton Balıklı Köfte)
Malzemeler;
-1 kutu konserve ton balığı(140 gr.)
-Yarım adet kuru soğan
-1 diş sarımsak
-1 adet yumurta
-1 çorba kaşığı Un
-1 tatlı kaşığı sıvı yağ(yada susam yağı)
-Tuz ve karabiber
Yapılışı;
-Konserve ton balığını kutudan çıkarıp suyunu süzdürün. Bir kase içerisine koyun.
-Üzerine ince doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak, sıvı yağ, yumurta, bir tutam tuz-karabiber ve Un ekleyip karıştırın. isteğe bağlı olarak acı toz biber de eklenebilir.
-Teflon bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyip ısıtın. Karışımdan birer kaşık alarak aralıklı tavaya koyup hafifçe yayın.
-İki tarafını da iyice kızartın.
-Servis tabağına alıp yeşil salata ile servis edin.
Afiyet Olsun ^^
Tarif http://akmutfak.blogspot.com adresinden alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder