5 Haziran 2013 Çarşamba

Nine: Nine Times Time Travel


Nine: Nine Times Time Travel

(2013)



Dizinin Künyesi


Nine: Nine Times Time Travel
나인: 아홉 번의 시간여행
(korece okunuşu) Nain: Ahob beonui Shiganyeohaeng
Yönetmen: Kim Byung-Soo
Senarist: Song Jae-Jung, Kim Yoon-Joo
Yayınlandığı Kanal: tvN
Bölüm Sayısı: 20
Yayın tarihi : Mart 2013 
Yayın Günleri : Pazartesi & Salı 23:00


Oyuncular 

Lee Jin-Wook - Park Sun-Woo





Jo Yoon-Hee - Joo Min-Young



Park Hyung-Sik - Park Sun-Woo 
(geçmişteki)



Jun Noh Min - Park Jung Woo 
( abisi)





Jung Dong Hwan - Choi Jin Chul
 (Kötü kalpli kötü adam)


Lee Seung Joon -Han Young Hoon 
(Park'ın en yakın arkadaşı)



Fantastik,romantik ve dram  konulu bir dizi.Oldukça ilgi çekici bir senaryo ..Fakat biraz hayal kırıklığıyla biten bir son bölüm.Herşey şahane giderken ,kurgu süperken  sanki "bitiversin artık " denilip bitirilmiş bir son.

Başrol oyuncusu Lee Jin-Wook 'a bayılıyorum zaten,karizmatik bir adam.Onu hemen  ''I Need Romance 2'' dizisinden hatırlayacaksınızdır.O dizide de kendisine bayılmıştım bu dizi de de bayıldım.Başrol diğer oyuncumuz olan Jo Yoon Hee'yi ilk defa görüyorum.Hoş sevimli bir kız.Ama mantar model kesilmiş saçlarıyla beni biraz çileden çıkarmadı  da değil.Bu kore dizilerin de anlayamadığım tek şey bu güzel güzel kızların neden böyle acayip ve çirkin görünmesi için uğraşıldığı :) Halbuki kızcağızın saçları uzun olsa çok daha havalı olacak .

Neyse dizimizin konusuna gelirsek (Lee Jin-Wook )- Park Sun-Woo hastane sahibi bir babanın ikinci oğludur.Babası o daha liseye giderken hastanede çıkan bir yangından sonra vefat etmiştir.Annesi bu olaydan sonra konuşamaz ve yürüyemez olmuştur ve bir bakım evimde bakılmaktadır.Abisi ise doktorluk okumasına rağmen mesleğini yapmayan ,orda burda dolanan bir gezgin olmuştur.Park Sun Woo ise haber spikerliği yapmaktadır.Beyninde tümör olan Park Sun Woo'nun yaşaya bileceği kısa bir zamanı kalmıştır.

Abisi bir gün Park Sun Woo'ya gelerek herşeyi eski mutlu günlerine döndürebilecek bir yol bulduğunu bunun için biraz paraya ihtiyacı olduğunu söyler, kardeşinden para ister.Ve bu olaydan  bir süre sonra Pokhara'da  cesedi bulunur,elinde bir tütsü çubuğuyla.

Joo Min-Young ise yıllardaır  Park Sun Woo'ya aşık olan ,ayni haber ajansında çalışan sevimli sıcak kanlı ve neşeli bir kızdır.Park Sun Woo da onu sevmesine rağmen henüz ona açılamamış kanser olduğunu öğrendikten sonra da aşkını dile getirmekten vazgeçmiştir.

Abisinin naaşını almak için Pokhara'ya giden Park Sun Woo orada başka bir şey keşfeder..Abisinin elinde tuttuğu tütsü çubuğunu yaktığında ,30 dakikalığına zamanda yolculuk ettiğini bundan 20 yıl öncesine geri döndüğünü farkeder. Geri kalan tütsü çubuklarını da bulan Park artık geçmişe dönerek birçok olayın akışını değiştirecek ve kaderinde bazı değişiklikler meydana getirecektir.Bu değişiklikler sonucu sevdiği kızın da amcası olarak bulacaktır kendini.Bu karmaşıklığa ve değişikliklere rağmen ikilinin sevgileri herşeyin üstesinden gelebilecek midir? Geçmişteki sırlar ortaya çıktığın da yine de ailesine güvenebilecek midir?Ölen birini dirilterek mutlu olabilecek midir? Kanserden kurtulabilecek midir? Bütün bu soruların cevabını merak ediyorsanız diziyi izlemenizi tavsiye ederim.

Daha önce de belirttiğim gibi çok sürükleyici bir dizi,kafa yorularak hazırlanmış olaylar gayet güzel planlamış bir tek sonu olmamış.Ama Kore dizilerinin bu özelliğine de alışmadık mı zaten :) Genel de sonları hep fiyasko oluyor. Benim gibi sizler de 'Ben  Kore dizilerini bu halleriyle benimseyip sevdim' diyenlerdenseniz hiç zaman kaybetmeden hemen başlayın izlemeye :))

Diziden Sahneler















Dizinin Fragmanı












Dizinin Ostları 

Oh Please - Natthew (나튜) - Nine: 9 Times Time Travel OST




Lee Ji hye - Nine Scent -Nine : 9 Times Time Travel OST










1 yorum:

  1. dizi gayet güzeldi. bazı sahnelerde ağzım açık bile kaldı :)

    YanıtlaSil